maandag 29 september 2014

DIY glitter dennenappels

Nu de herfst is begonnen kun je allemaal leuke dingen vinden in de natuur. Ik ben de bossen in gegaan om dennenappels te zoeken. Niet dat het echt lukte, want de meeste waren echt te klein. Maar ik vond 3 goede dennenappels die ik kon bewerken. Ik heb een hele simpele DIY gemaakt. Zodat je snel iets leuks kan maken om je kamer toch meer het herfst gevoel te geven. 


Wat heb je nodig;
- Lijm hobbywinkel
- Bekers supermarkt
- Glitters hobbywinkel
- 2 Dunne kwast hobbywinkel
- dennenappels 
- knutselplaat/placemat hobbywinkel

Voor dat je aan het versieren van de dennenappels begint maak je ze eerst schoon. Dit doe je door met de dunste kwast door de dennenappel te vegen. Doe dit voorzichtig. Als je dit hebt gedaan tik je de dennenappels af op de knutselplaat. 

Nu ga je het lijm maken. Je pakt een bekertje en daar doe je water in. Je voegt net zoveel kleuterlijm als water toe. Dit roer je met de andere kwast. Nu heb je zelf hobbylijm. Nu je alles hebt kun je aan de DIY beginnen. Je pakt een dennenappel en je doet lijm op de plekken waar je de glitters wilt hebben. Dan pak je de glitters en strooi je die op de plekken TIP: Doe dit boven een lege beker. Als alle glitters erop zitten klop je het af in de beker. Zo doe je dit bij alle dennenappels. Je legt ze in de bekers en laat ze een uurtje drogen.

Na een uurtje zijn je dennenappels klaar. Nu kun je ze neerleggen waar je wilt. En daar is het dan je DIY is af. 

Ik vond hem zelf heel simpel en het koste niet veel tijd. Echt een DIY voor beginners is dit dan ook. 

Wat vind jij mooi aan de herfst?

veel liefs, maxine


Geen opmerkingen:

Een reactie posten