woensdag 7 januari 2015

Leer Tips

Ik heb er zelf echt een hekel aan. Leren voor toetsen. Het merendeel vergeet ik gewoon voor de toets. Alleen de laatste tijd gaat het me beter af. En dat komt door deze Tips.Tip 1: Afleiding
Leg alles weg wat je kan afleiden. Dus je telefoon, Iphone, Kleurboek, spiegel (ga zo maar door) Door dat dit uit je zicht is heb je er ook minder oog voor. En als je toch even op je mobiel wilt kijken. Beloon jezelf er dan mee. En doe het pas nadat je opdracht af is.

Tip 2: Rustige ruimte.
De klaslokalen zijn niet voor niets zo saai. Door veel prikkelingen raak je heel erg afgeleid. Ik heb bijvoorbeeld heel veel spullen op mijn slaapkamer staan. En daar ga ik dan naar staren. Zelf raak ik gewoon heel snel afgeleid. En als je geen rustige ruimte hebt helpt tip 1 ook gewoon.

Tip 3: Achtergrond geluiden.
Heel veel mensen zijn dol op muziek tijdens het leren. Als je er voor kiest. Kies dan bewust. Tuurlijk wil je je favoriete liedjes aanzetten. Alleen dat moet je nu juist niet doen. Je gaat dan meezingen en je raakt dan weer afgeleid. Kies voor rustige muziek waar je anders nooit naar luistert. Het doet echt wonderen.

Tip 4: Hulp vragen
Kom je niet verder vraag dan meteen om hulp. Dit voorkomt dat je geen andere dingen gaat doen die je niet moet doen. Zelf zoek ik dan eerst op internet op voordat ik mijn ouders stoor. En als het echt niet lukt vraag ik het aan mijn ouders. En als hun het niet begrijpen ga ik mijn klasgenoten langs. En dan komt het uiteindelijk wel goed.

Tip 5: Schooltijd
Neem de tijd die je op school hebt. Ga dan niet zitten klooien. Je hebt dan uiteindelijk meer tijd nodig voor je opdrachten. En je kunt gewoon aan je leerkracht nog dingen vragen. Heel handig want je weet dan zeker dat je het goed hebt.

Tip 6: Plannen
Maak een planning. Ja plannen is moeilijk maar zet je huiswerk voor de andere leuke dingen. Je kunt heus wel een keer zonder youtube of tv. En wil je toch iets zien op tv. Zorg ervoor dat je het opneemt en kijk het wanneer je wel tijd hebt.

Dit waren mijn tips. Het hele rare hiervan is dat ik deze blogpost schrijf nu ik eigenlijk zelf moet leren. Alleen ik dacht ik moet mijn tips echt geven. Want nu wist ik ze. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Want zelf helpt dit bij mij wel.

Heb jij nog een leertip?

Veel liefs, Maxine

4 opmerkingen:

 1. Fijne tips. Ik ben momenteel heel hard aan het leren voor mijn tentamens volgende week maar dat gaat niet altijd zoals het zou moeten hihi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik herken het volgende week ook examens, heel veel succes met je tentamens! X

   Verwijderen
 2. Hele goede tips! Wat een goed idee om een ander soort muziek op te zetten; daar heb ik nog nooit aan gedacht

  BeantwoordenVerwijderen